Terse! Alan tässä pitämään uutta blogia joka käsittelee IT-maailman ihmeellisiä ja joskus kummallisiakin koukeroita. Kerron nyt alkajaisiksi lyhyesti itsestäni. Olen 21-vuotias nuori mies Oulusta ja opiskelen tietojenkäsittelyä ensimmäistä vuotta Oulun yliopistossa. Tästä johtuen käsiteltävät asiat ovat minullekkin lähes kokonaan uusia, joten voisimme siis yhdessä pohtia ja pureskella niitä. 

Moduulin alussa käsittelimme yleisesti tietotekniikan moninaisuutta, sekä perehdyimme mitä ovat SIGCHI ja ACM SIGCHI. SIGCHI Finland o yhdistys ihmisiille, jotka toimivat tietokoneen ja ihmisen vuorovaikutuksen alalla. Yhdistykseen on mahdollista liittyä jäseneksi itse. Yhdistys tarjoaa myös seminaareja alaan liittyen. ACM SIGCHI puolestaan ajaa samaa asiaa mutta on alan kansainvälinen "kattojärjestö" . Tarkemmin ottaen tärkeinpänä kattojärjestönä  toimii juuri ACM, jolloin ACM SIGChI toimii sen alaisuudessa. Näiden yhdistysten jäseninä on niin alan ammattilaisia, opiskelijoita kuin muitakin vapaaehtoisia.

Tietotekniikan moninaisuutta käsittelimme ensimmäisessä moduulissa lähinnä yleiusesti, eikä minulla ole vielä käytössäni kurssikirjaa josta ammentaa lisää tietoa. Pääasiassa opin alan tärkeimpiä englannin kielisiä käsitteitä, joiden avulla voin myöhemmin ymmärtää myös laajempia kokonaisuuksia. Videolla ja PowerPoint-esityksessä käsitelleen tietotekniikan historiaa ja yleisiä olettamuksia alasta. Esimerkkinä mainittakoon kehitys pöytätietokoneista nykyajan älypuhelimiin, sekä tuloillaan olevaan IoT eli "Internet of Things.

Lisäksi osallistuin etänä tietokoneeni välityksellä WDU-päivään joka suomennettuna tarkoittaa  World Usability Day. Päivän aiheina on ihmisen ja tietotekniikan vuorovaikutus sekä kehitys. Käsittelyssä on muun muassa muutamia ongelmatapauksia yritysmaailmasta, kuten esimerkiksi RyanAirin käyttäjän "sumuttaminen" . 

Tässä oli tämän kertainen postaukseni joka toimii samalla blogini avauksena.